Recept voor appeltaart

Iedereen houdt van een lekker stuk appeltaart. Het is van veel mensen de favoriete taart. Je kunt een appeltaart zowel warm als koud eten. Het lekkerste is een warme, zelfgemaakte appeltaart met een flinke toef slagroom en een bolletje ijs. Maar hoe maak je die appeltaart zelf?

Ingrediënten

Om een appeltaart te kunnen maken heb je natuurlijk eerst alle ingrediënten nodig. Zo kan er natuurlijk geen appeltaart worden gemaakt zonder appels. Je hebt eerst dus deze groothandel appels nodig. Klik hier om de appels te kopen. Naast de appels heb je ook een beetje kaneel,  200 gram boter, 200 gram suiker, 400 gram zelfrijzend bakmeel en een ei nodig. Dat is nog niet alles. Je hebt ook een schilmesje, een mes, een kleine kom, een beslagkom, een vork, een springvorm, en optioneel een mixer en een deegroller nodig. 

Stap 1: Ei

Voor de eerste stap heb je een klein bakje en een vork nodig. Pak het ei en klop het ei los in het bakje door gebruik te maken van een vork. Verdeel het ei vervolgens in twee delen. Het ene deel is voor het deeg. Het andere deel is om de bovenkant uiteindelijk te bestrijken.

Stap 2: Deeg maken

Pak een grote beslagkom om het deeg in te mensen. Meng alle boter, suiker, zelfrijzend bakmeel en het halve ei in de kom met een mixer of met de hand totdat het een echte bal van deeg is geworden. Verdeel het deeg in drie gelijke delen als het deeg klaar is. 

Stap 3: Appels 

De volgende stap is om de appels klaar te maken. Dit doe je door de appels te schillen en in kleine partjes te snijden. Vervolgens meng je de appels met een snufje kaneel en suiker in een kom.

Stap 4: Taart bouwen

Pak de springvorm erbij en vet hem in. Pak vervolgens één deel deeg en bedek de bodem van de springvorm ermee. Gebruik hierna het tweede deel van het deeg en bedek daar de zijkant van de springvorm mee. Je kunt optioneel nog een beetje paneermeel over het deeg strooien. Dat neemt het vocht van de appels goed op. Als je de springvorm klaar hebt, kunnen alle appels in de springvorm worden gedaan. 

Stap 5: Finishing touches

Rol of duw het laatste deel van het deeg uit tot een vlak stuk. Snij vervolgens lange stroken uit het deeg. Deze stroken leg je vervolgens kruislings over de appeltaart heen. Gebruik vervolgens het andere deel van het ei om de bovenkant te bestrijken. 

Stap 6: Bakken

Als de taart eenmaal klaar is, is het tijd om hem in de oven te plaatsen. Bak de taart een uur op 170 graden Celsius goudbruin. Laat de taart nadertijd goed afkoelen in de springvorm, anders verbrand je je eigen handen.