Tips & tricks voor als jij perfecte Yakitori spiesjes wilt maken

Ben je een liefhebber van de Japanse keuken en wil je graag zelf Yakitori spiesjes maken? Dan ben je hier aan het juiste adres! Yakitori, gegrilde kipspiesjes met een heerlijke zoete en hartige smaak, is een populaire Japanse lekkernij die perfect is voor een gezellige avondmaaltijd of een feestje. In dit artikel delen we 5 waardevolle tips om jou te helpen de perfecte Yakitori spiesjes te maken.

1. Kies de juiste kip

Voor het maken van Yakitori spiesjes is het belangrijk om de juiste kip te kiezen. Gebruik bij voorkeur kippenborstfilet of kippendijen zonder vel. Deze delen van de kip zijn mals en sappig, waardoor ze perfect zijn voor het grillen op de barbecue of in de oven. Zorg ervoor dat je de kip in gelijkmatige blokjes snijdt, zodat ze gelijkmatig gaar worden.

2. Marineer de kip

Een goede marinade is essentieel voor de smaak van de Yakitori spiesjes. Traditionele Yakitori marinades bevatten vaak ingrediënten zoals sojasaus, mirin (zoete rijstwijn), sake (Japanse alcoholische drank) en suiker. Je kunt ook experimenteren met andere smaakmakers, zoals knoflook, gember of sesamolie, om je eigen unieke marinade te creëren. Marineer de kip minstens 30 minuten tot enkele uren, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

3. Gebruik de juiste hitte

Yakitori spiesjes

Bij het grillen van Yakitori spiesjes is het belangrijk om de juiste hitte te gebruiken. Te hoge hitte kan ervoor zorgen dat de spiesjes verbranden, terwijl te lage hitte resulteert in een ongelijkmatige garing. Gebruik een middelmatig tot hoog vuur en draai de spiesjes regelmatig om ze gelijkmatig te grillen. Als je geen barbecue hebt, kun je de spiesjes ook in de oven roosteren op een rooster of bakplaat.

4. Glaceer de spiesjes

Voor extra smaak en glans, kun je de Yakitori spiesjes glaceren met een saus terwijl ze op de grill liggen. Traditionele Yakitori sauzen zijn vaak gebaseerd op sojasaus en mirin, vermengd met suiker. Breng de saus aan op de spiesjes en laat het even karamelliseren voordat je ze omdraait. Herhaal dit proces enkele keren totdat de spiesjes mooi geglazuurd zijn.

5. Serveer met bijgerechten

Yakitori spiesjes zijn heerlijk op zichzelf, maar je kunt ze ook serveren met een aantal smakelijke bijgerechten. Denk aan gestoomde rijst, ingelegde groenten, misosoep of een frisse salade. Hiermee creëer je een volledige maaltijd en een authentieke Japanse eetervaring.

Met deze 5 tips ben je goed op weg om de perfecte Yakitori spiesjes te maken. Experimenteer met verschillende smaakcombinaties en geniet van dit heerlijke Japanse gerecht. 

Bron: themeatlovers.nl

Let op: zorg ervoor dat je kip altijd grondig gaart om voedselvergiftiging te voorkomen.