Vijf tips om servetten te laten bedrukken en je merkbekendheid te vergroten

Bedrukte servetten

Of het nu gaat om een grand opening, een bedrijfsfeest of een productlancering, bedrukte servetten – met jouw eigen bedrijfslogo of ontwerp erop – kunnen een eenvoudige en effectieve manier zijn om je merkbekendheid te vergroten. Servetten kunnen worden gebruikt op tafels, in koffiecorners en als giveaways op beurzen. Maar hoe zorg je ervoor dat de servetten echt opvallen? In deze blog delen we vijf tips om servetten te laten bedrukken en jouw merk duidelijk naar voren te brengen.

Kies voor kwaliteit

De kwaliteit van de servetten is belangrijk. Kies voor servetten met een goede dikte en zachtheid. Als mensen comfortabele servetten hebben om hun mond af te vegen, zullen ze meer geneigd zijn om ze te gebruiken. Dit verhoogt de blootstelling aan jouw merk. Kwaliteitsservetten voelen professioneel aan en stralen kwaliteit uit. Bovendien voelt de gebruiker zich belangrijk en speciaal. Dubbellaagse servetten zijn bijvoorbeeld dikker en zachter dan enkellaagse servetten. Kies ook voor milieuvriendelijke servetten.

Kies een goede kleuren

Kleurgebruik kan het succes van je ontwerp maken of breken. Kies kleuren die dicht bij je bedrijfslogo- en huisstijl zijn om het ontwerp herkenbaar te maken. De kleur mag niet opgaan in de achtergrond waarop de servet gebruikt wordt. Bijvoorbeeld; witte servetten met een zwarte bedrukking vallen op een donkere tafel minder op dan een grijze bedrukking. Kies dus altijd zorgvuldig een goede kleur.

Hou het simpel

Houd het ontwerp simpel en duidelijk. Vermijd kleine lettertypen of drukke ontwerpen. Gebruik een combinatie van jouw bedrijfsnaam, logo of slogan met herkenbare symbolen om het ontwerp te complementeren en zichtbaarheid te maximaliseren. Beperk het ontwerp tot drie elementen. Hou dit consistent over al jouw ontwerpmateriaal, zoals visitekaartjes, posters, flyers en het logo zelf.

Maak gebruik van sociale media

Maak gebruik van sociale media platforms om je eigen ontwerp op servetten te promoten. Plaats een foto van het ontwerp op sociale media met hashtags en vermeldingen van het bedrijf. Dit zal helpen om een buzz te creëren rondom je ontwerp, meer aandacht voor je bedrijf te genereren en de mensen te verleiden om jouw servetten te gebruiken.

Combineer servetten met andere marketingmaterialen

Servetten kunnen worden gecombineerd met andere marketingmaterialen zoals dienbladen, bekers, tassen of T-shirts. Dit verhoogt de zichtbaarheid en versterkt het merkbeeld. Zorg ervoor dat alle materialen hetzelfde design- en kleurenschema gebruiken. De uniformiteit van jouw branding zal een krachtige indruk maken op klanten en potentiële zakenrelaties.

Samenvatting

Servetten met logo of slogan zijn een mooie manier om jouw bedrijf te promoten. Door de kwaliteit, kleur, eenvoud van ontwerp en slim gebruik van marketinginstrumenten creëer je een sterk merkbeeld dat mensen bij zal blijven. Zorg ervoor dat je servetten altijd aanwezig zijn op evenementen en plaatsen waar jouw doelgroep aanwezig is. Investeren in servetten met een goede kwaliteit en een goed ontwerp is een slimme lange-termijn investering die jouw bedrijfswinst en verkoop verhoogt. Met onze vijf tips ben je goed voorbereid om servetten te laten bedrukken en jouw bedrijf te promoten tijdens al jouw evenementen.

Bron: Victoria Horeca

bedrukte servetten