Hoe bereid je zoete aardappel in de oven?

zoete aardappel oven

Een perfect gebakken zoete aardappel is makkelijker dan je denkt! Leer snel en gemakkelijk zoete aardappelen te bakken met deze waterdichte methode! Zoet en luchtig van binnen met een heerlijk knapperige schil, deze gebakken zoete aardappelen zijn het perfecte bijgerecht voor elke gelegenheid. Ga voor zoet OF hartig – aan jou de keuze!

zoete aardappel oven

Gebakken zoete aardappel

Als er ooit een perfect bijgerecht was voor elke maaltijd, zou de gebakken zoete aardappel het moeten zijn. In tegenstelling tot een traditionele gepofte aardappel, heeft de zoete aardappel de mogelijkheid om zoet of hartig te worden (meer daarover hieronder), bevat een hoop vitamines en voeding en is misschien wel de meest kindvriendelijke groente ter wereld.

Of je dit nu serveert met kerst, of het gewone diner van vanavond, je moet gewoon van een gebakken zoete aardappel houden.

Zoete aardappel uit de oven

Dit eenvoudig gebakken zoete aardappelrecept is een goede manier om van deze kindvriendelijke groente te genieten. Of je ze nu de hartige route neemt met een snufje zout en peper en een plakje boter OF de zoete route gaat en ze bestrooit met een beetje bruine suiker en kaneel EN natuurlijk een beetje boter, je kunt echt niet fout gaan.

Zoete aardappel oven is ongelooflijk eenvoudig, maar elke stap is belangrijk, dus sla deze niet over!

1. Was EN droog de zoete aardappelen. Drogen is super belangrijk omdat we willen dat de schil mooi krokant wordt tijdens het bakken. Kun je de schil van zoete aardappel eten? JA! En het is super goed voor je. Kunnen honden zoete aardappelschil eten? JA! Dus zelfs als je je aardappel niet opeet, kun je de restjes aan je pup geven, als dat je ding is.

2. Prik gaten in de zoete aardappel. We doen 4 vorkprikken aan één kant, draai de zoete aardappel om en doe het opnieuw. Dus 8 prikken in totaal.

3. Besprenkel de zoete aardappelen met olijfolie en bestrooi met zeezout of koosjer zout.

4. Wrijf de aardappelen goed in en zorg ervoor dat het hele oppervlak bedekt is met olie en goed gekruid. (Gebruik geen peper aan de buitenkant van de aardappel).

5. Bak de aardappelen op een bakplaat. Bekleed de bakplaat met bakpapier of folie om opruimen te voorkomen. Zoete aardappelen maken een puinhoop. Geen grap.

6. Serveer en geniet!