Wat is typisch Nederlands eten?

Typisch Nederlands eten, de meeste Nederlanders vinden het helemaal de bom. Als mensen voor het eerst in Nederland komen vinden mensen ons eten vaak saai, simpel en zonder smaak. Toch zijn we met ons allen trots op ons stukje eten dat wij hebben, maar wat is nou typisch Nederlands eten? Lees snel verder!

Stroopwafel

Een van de meest typische Nederlandse gerechten is eigenlijk maar een koekje. Onze stroopwafels zijn wereldwijd bekend en de meeste mensen vinden het echt heerlijk om te eten. Ook niet Nederlanders zijn vaak verzot op onze stroopwafels. Dat is ook de reden dat we onze stroopwafels exporteren. De mensen in het buitenland willen immers ook genieten van onze koekjes met een laag stroop ertussen. Stroopwafels zijn er in allerlei soorten en maten. Van de grote jongens die je op iedere hoek van de straat kunt kopen tot de kleine snacks die je in de supermarkt vind, er is voor iedereen een geschikte stroopwafel te vinden!

Cake

Een ander iets dat wij met ons allen graag eten is cake. Cake is van origine niet echt geheel Nederlands, maar we zijn met ons allen verzot op de plakken die we vaak tijdens een feestdag eten. Op de meeste verjaardagen kun je bijvoorbeeld wel een plak cake krijgen. Waar de een hem naturel eet, gooit de ander er jam en slagroom op. Je kunt de cake bij de cake groothandel ook in verschillende smaken kopen. Zo kun je bijvoorbeeld een bananencake, een chocoladecake of een andere smaak cake kopen. Je kunt zelfs een cake kopen waar echte stukken appel in verwerkt zitten. Alle cakes zijn allemaal even lekker. Ze zijn dus allemaal zeker het proberen waard!