Hoe komen aardbeien bij jou terecht?

Het zijn vast een van de dingen die je je afvraagt: ‘Hoe komen bepaalde producten toch bij mij terecht?’. Het is vaak een heel ding om te kijken waar bepaalde producten vandaan komen. De producten komen immers niet maar zo bij jou in de koelkast terecht. Wil je weten welke route aardbeien afleggen voordat ze door jou kunnen worden gegeten? Lees dan snel verder!

Teler

Aardbeien groeien natuurlijk niet vanzelf. Er zijn hele specifieke omstandigheden nodig om ervoor te zorgen dat de aardbeien goed kunnen groeien. Een van deze dingen is bijvoorbeeld de temperatuur. Nederland heeft eigenlijk helemaal geen juist klimaat om aardbeien in te laten groeien. Om die reden worden aardbeien in kassen geteeld. De aardbeien groeien door tot de gewenste grootte. Nadat de aardbeien de juiste grootte hebben bereikt, worden ze geplukt. Na het plukken worden ze in verschillende bakjes gedaan. Deze bakjes gaan vervolgens in de agrarische koeling. Dit is eigenlijk een grote koelkast met een juiste vriestechniek. Hierdoor blijven de aardbeien lekker vers. 

Supermarkt

Als de aardbeien eenmaal klaar zijn om de teler te verlaten, worden ze opgehaald door de vrachtwagenchauffeurs van de supermarkt. Deze mensen brengen de aardbeien naar de supermarkt. Dat kunnen natuurlijk een aantal verschillende supermarkten zijn. Soms worden de aardbeien ook aan verschillende en meerdere supermarkten verkocht. Als de aardbeien bij de supermarkt zijn aangekomen, worden de aardbeien in de schappen gelegd. Vanaf daar kunnen ze door jou worden opgehaald om gegeten te worden! Je kunt natuurlijk ook dit kopje volledig overslaan en de aardbeien rechtstreeks bij de teler kopen.